Inflammation, the body’s response meant to heal, can often be hazardous to health. Chronic inflammation causes heart attacks, stroke, rheumatoid arthritis, dementia, high cholesterol, skin diseases and even cancer.
Excessive stress, poor diet that lacks vitamins and minerals, not drinking enough clean water, lack of sleep, environmental toxicity and lack of exercise all contribute to levels of chronic inflammation that often go undetected for many years until disease finally emerges.
What foods are pro-inflammatory (cause inflammation)?
Our modern diet is a culprit in inflammatory conditions.
1) Unhealthy fats promote inflammation. Most people eating a Western diet high in processed food or fast food and also consume a lot of omega-6 fats (found in corn, sunflower, and peanut oil). This creates imbalance between the Omega-3 and Omega-6 that promotes inflammation.
2) Refined carbohydrates are pro-inflammatory. Refined flour, sugar and foods high on the Glycemic Index exacerbate inflammatory conditions. These foods elevate insulin and glucose levels, which raise levels of pro-inflammatory messengers.
3) Trans fat cause inflammation. Cookies, crackers, cakes, peanut butter, margarine, and many other common processed foods that make use of hydrogenated vegetable oils or partially hydrogenated oil (trans fat) that may contribute to inflammation.
4) Food sensitivities also contribute to inflammation. In some people, certain foods set off immune system alarm bells that can create inflammation throughout the body. The most common culprits are wheat, dairy, soy and citrus products.
The anti-inflammatory supplements that help reduce chronic inflammation
Omega-3 Fatty Acids
Found most abundantly in fish oil, omega-3 fatty acids which contains both DHA (docosahexaenoic acid) and EPA (eicosapentaenoic acid) helps to lower triglycerides and reduces your risk for heart disease, heart attack, abnormal heart rhythms and lowers blood pressure.
Note that excessive omega-6 fatty acids, found in corn and sunflower oil, can lead to inflammation. In short, Omega-3 curbs inflammation while omega-6 lead to inflammation.
Supplement: Forever Arctic-Sea contains Omega-3 and Omega-9 fatty acids, which helps to reduce inflammation process that lead to many diseases.
Liquid Antioxidants
Fruit juices such as berries are rich in flavonoids which are powerful antioxidants. Drinking fruit juices with a high-fat or high-carbohydrate meal can actually neutralize the inflammatory stress generated by the unhealthy meal and help prevent blood vessel damage.
Supplement : Pomesteen Power contains 7 types of high antioxidant fruits at the top of the ORAC value list, which help to protect our body cells by reducing free radical damage.
Aloe Vera
On a daily basis, it is important to take fruits and vegetables that contains phytonutrients that are protective and inflammation-curbing.
Supplement : Aloe Vera Gel is a wholesome supplement with more than 200 beneficial compounds, including Antraquinon Complex that has anti-inflammatory and pain-killing properties.
Keradangan adalah satu bentuk tindak balas badan untuk memulih, seringkali berbahaya pada kesihatan. Keradangan kronik menyebabkan serangan jantung, strok, artritis reumatoid (sakit sendi), demensia, kolesterol tinggi, penyakit kulit dan juga kanser.
Tekanan hidup yang tinggi, diet tidak sihat yang kekurangan vitamin dan mineral, tidak meminum air bersih yang mencukupi, kurang tidur, pencemaran alam sekitar, kesemuanya menyumbang kepada semua tahap keradangan kronik yang selalunya tidak dapat dikesan selama bertahun-tahun sehingga penyakit akhirnya muncul.
Apakah jenis makanan yang merupakan punca keradangan?
Diet moden kita adalah punca keadaan keradangan:
1) Lemak tidak sihat menggalakkan keradangan. Kebanyakan orang memakan diet Barat yang kaya dengan makanan diproses or makanan segera dan juga memakan asid lemak Omega-6 yang berlebihan (didapati dalam minyak jagung, minyak bunga matahari dan minyak kacang). Ini menyebabkan ketidakseimbangan antara Omega-3 dan Omega-6 yang menggalakkan keradangan.
2) Karbohidrat ditapis juga menyebabkan keradangan. Tepung yang ditapis, gula dan makanan yang mempunyai Indeks Glisemik yang tinggi memburukkan lagi keadaan keradangan. Makanan tersebut meningkatkan tahap insulin dan glukosa, yang juga meningkatkan tahap keradangan.
3) Lemak trans juga menyebabkan keradangan. Biskut, kek, mentega kacang, marjerin, dan kebanyakan makanan diproses menggunakan minyak sayuran terhidrogenasi atau minyak separa terhidrogenasi (lemak trans) yang juga menyebabkan keradangan.
4) Sensitiviti (Alergi) makanan juga menyumbang kepada keradangan. Dalam sesetengah orang, makanan tertentu mencetuskan sistem imun yang mewujudkan keadaan keradangan pada seluruh badan. Pencetus yang paling umum adalah gandum, bahan tenusu, produk soya dan sitrus.
Suplemen anti-keradangan yang boleh membantu mengurangkan keradangan kronik
Asid Lemak Omega-3
Paling banyak ditemui dalam minyak ikan, asid lemak omega-3 mengandungi kedua-dua DHA (dokosaheksanoik) dan EPA (eikosapentanoik) yang membantu mengurangkan tahap trigliserida dan mengurangkan risiko penyakit jantung, serangan jantung, ritma jantung tidak teratur dan mengurangkan tahap tekanan darah.
Ambil perhatian bahawa asid lemak Omega-6 yang berlebihan, yang ditemui dalam minyak jagung dan minyak bunga matahari boleh menyebabkan keradangan. Ringkasnya, Omega-3 menentang keradangan sementara Omega-6 menyebabkan keradangan.
Suplemen: Forever Arctic-Sea mengandungi asid lemak Omega-3 dan Omega-9, yang boleh membantu mengurangkan proses keradangan yang membawa kepada pelbagai penyakit.
Cecair Antioksidan
Jus buah-buahan seperti beri adalah kaya dengan flavonoid yang merupakan antioksidan yang kuat. Meminum jus buah-buahan dengan makanan berkarbohidrat atau berlemak tinggi boleh membantu meneutralkan tekanan keradangan yang dihasilkan oleh makanan tidak sihat dan membantu mengelakkan kerosakan saluran darah.
Suplemen: Pomesteen Power mengandungi 7 jenis buah-buahan berantioksidan tinggi dalam senarai teratas nilai ORAC, yang membantu melindungi sel-sel badan dengan mengurangkan kerosakan radikal bebas.
Aloe Vera
Setiap hari, adalah penting untuk mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi fitonutrien yang boleh melindungi badan dan menentang keradangan.
Suplemen: Aloe Vera Gel adalah suplemen berkhasiat dengan lebih dari 200 sebatian bermanfaat termasuklah Komplek Antrakuinon yang mempunyai ciri-ciri anti-keradangan dan mengurangkan kesakitan.
炎症是身体修复的反应,往往对人体有影响。慢性炎症可引起心脏病发作、中风、类风湿关节炎、老年痴呆症、高胆固醇、皮肤疾病甚至癌症。
压力过大、不良的饮食习惯、缺乏维生素和矿物质,没喝足够的清洁饮水、睡眠不足、环境毒性和缺乏运动可导致慢性炎症,但往往许多年都没出现症状,直到疾病出现。
什么食物容易引起身体发炎?
我们现代的饮食是炎症性疾病的罪魁祸首。
1)不健康的脂肪,促进炎症。大多数人喜爱西方饮食,例如精制加工食品或快餐,以及摄取大量的omega-6脂肪酸(玉米,葵花籽油,花生油)。这将造成Omega-3和Omega-6不平衡,并促进炎症。
2)精制碳水化合物促进炎症。精制面粉和糖含量高的食物可造成血糖指数突然提高并促进炎症性疾病。这些食物可提高胰岛素和血糖水平,由此增加炎症水平。
3)反式脂肪引起炎症。饼干、蛋糕、花生酱、人造黄油,和许多其他常见的加工食品,大多使用氢化植物油或部分氢化油(反式脂肪),可能会导致炎症。
4)食物过敏也会导致炎症。有的人对某些食物过敏,进而造成免疫系统的警钟及发炎症状。最常见的罪魁祸首是小麦、牛奶、大豆和柑橘类产品。
补充抗炎的辅助品,有助于减少慢性炎症
奥美加-3脂肪酸
鱼油中含有最丰富的奥美加-3脂肪酸,其中包括DHA(二十二碳六烯酸)和EPA(二十碳五烯酸),有助于降低甘油三酯和降低心脏病、心脏发作、心律异常的风险以及降低血压。
请注意,玉米和葵花子油中过量的奥美加-6脂肪酸被发现可导致炎症。总之,奥美加-3脂肪酸可抗发炎,而奥美加-6脂肪酸促进发炎。
营养补充剂:Forever 北极海鱼油含有Omega-3和Omega-9脂肪酸,它有助于减少炎症。
液状的抗氧化剂
果汁中含有丰富的黄酮类化合物是强有力的抗氧化剂。高脂肪或高碳水化合物饮食配合果汁,实际上可以消除不健康的饮食所产生的发炎症状,有助于防止血管损伤。
营养补充剂:石榴活力露含有7种处于ORAC值列表顶部的高抗氧化水果,这有助于保护我们的身体细胞并减少自由基的伤害。
芦荟
我们每天的饮食中,应该多摄取水果和蔬菜,因为蔬果中含有许多植物营养素,能制止炎症。
营养补充剂:芦荟凝胶汁含有超过200种有益的营养素,其中包括安特拉归农综合体,具有消炎和止痛的作用。
No comments:
Post a Comment